Lyckad börsdebut för Wästbygg på Nasdaq Stockholm

14 October, 2020

Entreprenad- och projektutvecklingsbolaget Wästbygg tog på tisdagen steget in på Nasdaq Stockholm. Intresset för noteringen var stort och erbjudandet som uppgick till 950 miljoner kr övertecknades flera gånger. Genom noteringen tillfördes Wästbygg cirka 13 000 nya aktieägare. Wästbygg-aktien steg över tio procent jämfört med teckningskursen under den första handelsdagen.

Wästbygg omsatte 3,9 miljarder kr under 2019 med en nettovinst på drygt 200 miljoner kr. Bolaget ägs till 85 procent av fastighetsprofilen Rutger Arnhult. Wildeco har varit kontrakterade för förberedelsearbete inför börsintroduktionen.

”Vi är väldigt nöjda med hela noteringsprocessen. Klockringningen idag blev kulmen på en lång process för att nå fram till börsintroduktionen. Den ger också ett symboliskt kvitto på de kvaliteter som finns i bolaget och vår verksamhet, som är ett resultat av alla medarbetares gemensamma insatser under lång tid. Nu har vi en stabil ekonomisk plattform för vår fortsatta resa och jag ser fram emot de möjligheter noteringen ger för vår fortsatta utveckling,” säger Jörgen Andersson, koncernchef i Wästbygg Gruppen i ett pressmeddelande.